Kursledning – Calle & Li

calle_lisa

Calle om Li:
Lis entusiasm och närvaro i ett kursrum är oerhört stimulerande. Hon har en sprittande lekfullhet parat med ett djupt allvar, samt en förmåga att vara opretentiös, vilket också gör henne till en lysande pedagog, i det att kursdeltagarna alltid känner sig trygga i sitt lekfulla utforskande av sig själva. Jag har alltid roligt tillsammans med Li, vi gillar båda att improvisera, känna av rummet och varandra, och vi håller ständigt varandra ”on the edge”, vilket gör allting både roligare och mer angeläget..

Li om Calle:
Att få jobba med Calle är ett privilegium – han är lekfull, inspirerande och en otroligt erfaren kurshållare. Med Calle i rummet blir det aldrig tråkigt. Tillsammans kompletterar vi varandra och håller om varandra! Det är underbart att ha en kompis som man kan både smiska och bli smiskad av, busa och leka med – men som kontrast även sitta i sårbarhet och hålla ett tryggt rum för deltagarna.

thin_rope
Calle Rehbinder:

Calle RehbinderCalle Rehbinder är en van kursledare i ämnen som berör och involverar personlig utveckling, uttryck och process – som t.ex. teaterimprovisation, shamanism, sex, kärlek och relationer. Calle har också skrivit mycket om sex, erotik och relationer i flera olika tidskrifter, och är en aktiv debattör i bl.a. sexualpolitiska frågor.

Med fler än 300 tantriska kärlekskurser i bagaget är det ingen överdrift att påstå att Calle har mycket god erfarenhet av att leda och inspirera människor. Tillsammans med sin hustru Jennie har Calle hållit kurser i ämnena sex, kärlek och samlevnad sedan 2003, och verksamheten är alltid levande, ständigt i utveckling.

Utöver detta arbetar Calle konstnärligt med gestaltande av erotik i bild och skrivande, håller föredrag i samma ämnen, samt erbjuder privat coaching gällande relationer, kärlek och sexualitet – för såväl par som enskilda personer.

”Leken kan vara den effektivaste vägen till det djupaste allvaret. Genom leken och skrattet öppnar du upp otroligt effektivt, för känslor och kärlek. Kroppen är en del av den du är och så länge du har begränsningar av skam och skuld runt din kropp så kommer det att begränsa dig och hindra dig från att uppnå dina mål. Upplevandet av här och nu gör att du kan bli fri från jakten i livet. Du kan bli mer tillfredsställd i nuet. Om det finns saker som du drömmer om som du inte kan uppleva för att du har satt dina gränser för snävt då kan du behöva gå utanför ditt revir och bryta ny mark för att växa som människa. Du kan bli rikare, mer levande, storslagen men det händer bara om du vågar gå utanför staketet.”

Läs mer om Calle och hans kurser på Cirkus Eros! »

thin_rope

Li Storm:

Lisa JosefssonLi Storm är professionell dansare och RFSU-informatör (sexualundervisare för ungdomar), och har ett starkt intresse för att sprida kunskap och inspiration till bättre och mer medvetet sexliv. Dansen har gett henne tillgång till sin egen kroppsliga njutning på ett naturligt sätt.

Li har också arbetat som danslärare i 10 års tid – en resa från att hålla enklare dansklasser till att utforska dansens terapeutiska kraft, och nu snarast ta grupper på starka känslomässiga resor.

Dominansen och underkastelsen kom sedan som ett naturligt flöde. Som yngre såg Li smisk och underkastelse som något nedvärderande för kvinnor – men efter att pröva själv fann hon likheten mellan BDSM med att ge sig hän i dansen. Li njuter numera innerligt av smärta, och har därtill kapaciteten att guida andra till att hitta sin egen njutning.

Li har assisterat på flera av Calles & Jennies kurser tidigare, men håller nu sedan ett par år tillbaka kurser ihop med Calle, något som började med att Calle började att regelbundet spela djembetrumma på Lis danskurser. Li har också undervisat också på Sexsibility-festivalen i några år, där hon bidragit med sin smittande energi och självklara kontakt till sin egen kropp, i kurser och sessioner som kombinerar sexualitet och dans.

”Genom att ha dansat hela mitt liv har jag på trygga dansgolv fått utforska extatiska flöden tillsammans med andra. Jag har fått uppleva hur det är att vara I min kropp i total närvaro och känna njutning och kontakt I varje liten rörelse och känna mig som en med en annan människa. För mig är det samma sak som tantra. Genom att bli förd och föra på dansgolvet har jag fått uppleva att släppa taget och ge mig hän, våga lita på att någon annan har kontrollen och genom dominans fick jag sedan känna den totala kraften att med tillit få dominera en annan människa. I polariteten exploderar energin och bara minsta lilla nyp eller smisk kan bli som en vibrerande orgasm.”

Läs mer om Lis dans och kurser på hennes hemsida »

whip

fri_kursbanner_ani

Spara